Čaša ovog napitka sagoreva 50 odsto masnih naslaga oko stomaka

Mnogi imaju ovaj napitak u svojoj kući, a nisu ni svesni da može da pomogne u borbi sa kilogramima.

Prema studiji obavljenoj u magazinu „Nutrition’, jedna čaša soka od paradajza može drastično da smanji vaš obim stomaka.

Istraživači su pronašli da žena koja je konzumirala 280 ml ovog veganskog pića svakog dana izgubila je 50 odsto masnih naslaga za samo osam nedelja.

Takođe, većina dama je izgubila više od pola kilograma telesne težine, a ovo ukusno piće je takođe regulisalo nivo holesterola.

Kako sok od pardajza pomaže u gubljenju kilograma? 

Ovaj sok sadrži visok nivo likopena – antioksidanta koji povećava produkciju metaboličhog hormona adiponektina za čak 25 odsto.

Nutricionista Šona Vilkinson objasnila je za „Dejli star: zašto je pardajz tako dobar za smanjenje telesne težine.

„Paradajz sadrži veoma malo kalorija i ugljenih hidrata, kao i visok sadržaj vode. Takođe ima veoma malo šećera, pa je odlična alternativa voćnim sokovima“.

Nutricionista otkriva da ujedno ovaj sok smanjuje apetit:

„Kao drugo povrće i voće, pardajz i sok od pardajza takođe pružaju prirodne minerale i vitamine potrebne telu, pomažu pretvaranju hrane u energiju i ubrzavaju metabolizam.“

Ipak, pored uvođenja ovog napitka morate obratiti pažnju i na ishranu.

„Ako samo u svoju ishranu dodate pardajza ili sok od pardajza, ako hranite se nezdravo ili unosite mnogo kalorija, nećete osetiti rezultate. U svom dnevnom meniju morate da ukljucite namirnice svih grupa, sa dosta povrća i proteina, i eliminsati prerađenu hranu“, ističe.

IZVOR: SUPER ŽENA

Ознаке: ,

Za ovaj recept nema komentara, ostavite komentar prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na sajtu izražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove web portala. Članovi su dužni da se uzdrže od bilo kakvog uvredljivog sadržaja, psovki, kao i svakog drugog neprimerenog sadržaja. Zadržavamo pravo da svaki uvredljivi sadržaj obrišemo bez najave i upozorenja.

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja za ostavljenje komentara *

*
*

*