„Nova tvrdnja o konzumiranju hrane u avionu je laž“

Melisa Bigs Bredli, osnivač kompanije za luksuzna putovanja „Indagar“, nedavno je uzburkala javnost svojom izjavom za Blumberg.

„Kada sam pre deset godina letela na tada najdužem letu Singapur erlajnsa od Singapura do Njujorka, jedna stjardesa rekla mi je da je najbolje suzdržavati se od konzumiranja hrane na velikim visinama, jer se tada digestivni sistem u potpunosti ‘zatvara’. Ova pojava slična je procesima koji se odvijaju u organizmu tokom anestezije“, rekla je Bredli.

„Kada izađete iz aviona, vaš digestivni sistem ponovo počinje da funkcioniše, tako da mora da obavi mnogo više posla odjednom, što čini da se osećate umorno. To samo doprinosi pogoršanju džet lega“, dodala je.

Ipak, nutricionista Kerolajn Palister i menadžer Centra za javno zdravlje „Sliming vorld“ navodi da te tvrdnje nisu istinite.

„Suzdržavanje od konuzmiranja hrane na dugi period čini da se osećamo slabo, imamo tremore, dobijemo glavobolju ili smo jednostavno generalno loše raspoloženi“, kaže Palister.

Takođe, jedan od dokaza da digestivni trakt radi sasvim normalno u toku leta jeste to što imamo potrebu da odemo do toaleta, ističe Palister.

Najbolji savet putnicima, navodi nutricionista, bio bi da unose dovoljno tečnosti i jedu onda kada osete glad.

IZVOR: INDEPENDENT

Za ovaj recept nema komentara, ostavite komentar prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na sajtu izražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove web portala. Članovi su dužni da se uzdrže od bilo kakvog uvredljivog sadržaja, psovki, kao i svakog drugog neprimerenog sadržaja. Zadržavamo pravo da svaki uvredljivi sadržaj obrišemo bez najave i upozorenja.

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja za ostavljenje komentara *

*
*

*