Proveren recept: Čaj koji vraća krvnu sliku za svega nekoliko dana

Prolećni umor kome su svi skloni u ovo doba godine ume da zadesi pogotovo žene, a najčešće strada krva slika. Preporučujemo vam jedan domaći čaj koji je delotvoran, blag i ukusan.

Anemija ili malokrvnost je bolest koja nastaje usled nedovoljnog broja crvenih krvnih zrnaca, eritrocita, odnosno smanjene količine hemoglobina. Najčešći simptomi su umor, brzo zamaranje, hladne ruke i noge, bledilo, vrtoglavica, depresija.

Ukoliko anemija dugo traje, može doći do ozbiljnog narušavanja zdravstvenog stanja, a uz pomoć biljaka možete na veoma efikasan i bezbedan način poboljšati krvnu sliku.

Kopriva bi, uz ovaj čaj mogla da bude i na vašem meniju kao čorba ili salata. Ali, za početak isprobajte ovu mešavinu. Vrlo je delotvorna i brzo ćete primetiti poboljšanje svog opšteg stanja organizma.

Mešavina protiv anemije

Potrebno je:

  • Kopriva list 60 gr
  • Lucerka list 20 gr
  • Majčina dušica 20 gr

Priprema: 

Sve biljke pomešati, pa četiri supene kašike smeše prelijte sa tri šolje ključale vode, promešati, poklopiti i ostaviti da odstoje makar pola sata.

Procediti i piti u toku dana zaslađeno medom.

IZVOR: SUPER ŽENA

Za ovaj recept nema komentara, ostavite komentar prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na sajtu izražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove web portala. Članovi su dužni da se uzdrže od bilo kakvog uvredljivog sadržaja, psovki, kao i svakog drugog neprimerenog sadržaja. Zadržavamo pravo da svaki uvredljivi sadržaj obrišemo bez najave i upozorenja.

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja za ostavljenje komentara *

*
*

*