Bačka savijača

Vreme pripreme
90 min
Vreme kuvanja
30 min
Težina pripreme
lako
Serviranje
4 osobe
Vrsta obroka
Užina
Postavio
Postavljeno
1 kom.
kvasac svež
250 ml
mleka,
600 gr
brašna,
1 kaščica
šećera,
1 kaščica
brašna,
2 kašika
šećera,
200 gr
Margarin
2 kom.
Jaja
500 gr
višnje
200 gr
Šećer
Bačka savijača
Bačka savijača ili pogača sa višnjama.
  1. U mleko stavite kvasac, izdrobite ga, dodati kašičicu šećera, kašičicu brašna i ostavite da nadođe. Sipajte brašno u vanglu, dodajte nadošli kvasac, jaja i sve dobro sjedinite. Ostavite testo da odmara oko pola sata. Posle toga testo premesite, premažite margarinom. Ostavite još tridesetak minuta testo da raste. Podmažite okruglu tepsiju, rernu zagrejte. Testo razvucite isecite ga po sredini nožem, rasporedite višnje i urolajte. Pogaču sam premazala žum 200g margarina,ancetom i pekla u zagrejanoj rerni dok nije lepo porumenila.

Za ovaj recept nema komentara, ostavite komentar prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na sajtu izražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove web portala. Članovi su dužni da se uzdrže od bilo kakvog uvredljivog sadržaja, psovki, kao i svakog drugog neprimerenog sadržaja. Zadržavamo pravo da svaki uvredljivi sadržaj obrišemo bez najave i upozorenja.

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja za ostavljenje komentara *

*
*

*