Gulaš u kotliću

Vreme pripreme
90 min
Vreme kuvanja
68 min
Težina pripreme
srednje
Serviranje
4 osobe
Vrsta obroka
Ručak
Postavio
Postavljeno
6 glavica
Crni luk
2 glavica
Beli luk
2 kg
Juneće meso
1 kom.
celer
5 kom.
Šargarepa
700 ml
kuvani paradajz
1000 ml
Vino
500 gr
Mesnata slanina
1 po ukusu
Peršun
1 po ukusu
Majčina dušica
1 po ukusu
Horgoški začin
2 kom.
Lovor list - Vitamin
1 po ukusu
Biber - Vitamin Horgoš
1 kaščica
Mlevena začinska paprika - Horgoška paprika ljuta i slatka
1 kom.
Dodatak jelima - Horgoški Gulaš
Gulaš u kotliću

Horgoški juneći gulaš prste da poližeš…

  1. Zagrejati ulje ili svinjsku mast u kotliću. Zatim na istom propržiti i crni i beli luk da postane staklast. Na toliku količinu potrebno je dodavati više vode, uz stalno mešanje kako nam luk ne bi zagoreo.
  2. Dodajemo meso, koje smo prethodno iseckali na kockice, zatim iseckanu šargarepu, iseckanu slaninu i izrenani celerov koren. Na sve to treba naliti dovoljno vode da nam prekrije sve sastojke. To sve dinstamo dok nam barem polovina vode ne ispari. Odmah potom dodajemo sušene začine sa kuvanim paradajzom i malom količinom belog vina.
  3. Nakon nekog vremena kada nam je tečnost još isparila dodaćemo Horgošku papriku, lovorove listove i biber. Nastavljamo kuvanje. Ostatak belog vina pridružićemo masi kada nam tečnost još ispari za trećinu, nakon čega umesto vina dodajemo po malo vode.
  4. Ostavićemo tako da se naš gulaš krčka sat vremena, pa ćemo ga opet malo začiniti sa Gulaš dodatkom jelima Vitamin Horgoš. Gulaš je generalno gotov i spreman za jelo, ali bi najbolje bilo da ga što duže kuvamo, jer je tako još ukusniji i sočniji. Ostavićemo kotlić na tihoj vatri kako bi naše meso bilo što mekše.

Za ovaj recept nema komentara, ostavite komentar prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na sajtu izražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove web portala. Članovi su dužni da se uzdrže od bilo kakvog uvredljivog sadržaja, psovki, kao i svakog drugog neprimerenog sadržaja. Zadržavamo pravo da svaki uvredljivi sadržaj obrišemo bez najave i upozorenja.

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja za ostavljenje komentara *

*
*

*