Kapri torta

Vreme pripreme
120 min
Vreme kuvanja
25 min
Težina pripreme
srednje
Serviranje
10 osobe
Vrsta obroka
Dezert
Postavio
Postavljeno
9 kom.
Za biskvit: belanca
15 kašika
kristal šećer
12 kašika
Mleveni orasi
1 kašika
Brašno
1 kesice
Prašak za pecivo Vitamin Horgoš
450 gr
Za crveni krem: zamrznutih jagoda
300 gr
Šećer
1 dl
Voda
2 kom.
puding sa ukusom jagode Vitamin Horgos
1 kom.
zelatin
15 kašika
Voda
9 kom.
Za zuti krem: zumanca
150 gr
Šećer
1 kesice
vanil secer Vitamin Horgos
3 kašika
Gustin
3 kašika
brasno glatko
5 dl
Mleko
200 gr
Margarin
100 gr
Za cokoladni preliv: cokolada za kuvanje
50 gr
Margarin
6 kašika
Ulje
Kapri torta

Uzivanje u slatkim zalogajima

  1. Za biskvit miksati belanca dok ne budu čvrsta. Dodati tada šećer te na kraju postepeno i varjacom umešati brašno, prašak za pecivo Vitamin Horgos i orahe.
  2. Izliti u veliki lim od pećnice na papir za pečenje i peći na 180ºC 25 min. Pečeni biskvit iskrenuti, skinuti papir za pečenje i prerezati ga na pola. Ohladiti.
  3. Za crveni krem zakuvati vodu i šećer, dodati jagode i pustiti da prokuva i da se jagode otope do kraja. Razbiti ih varjacom da ne budu prekrupne.
  4. Prašak za puding sa ukusom jagode Vitamin Horgos i želatin pomešati sa 15 kasika vode (biće dosta lepljivo i gusto) pa dodati u kipuću masu od jagoda. Kuvati dok se ne zgusne.
  5. Hladiti postepeno uz povremeno mešanje kako se ne bi stvorila korica na vrhu i komadići od želiranja.
  6. Za žuti krem miksati žumanca sa šećerom, vanil secerom Vitamin Horgos, gustinom i brašnom, dodati oko 1,5 dl mleka a ostalo mleko zakuvati.
  7. U zakuvalo mleko uliti smesu od jaja i šećera i uz mešanje kuvati dok se ne zgusne. Pomozite sebi pritom mikserom jer tako krema neće imati grudvice.
  8. U ohlađen krem dodati i izmiksati margarin.
  9. Za čokoladni preliv otopiti čokoladu sa margarinom i uljem. Malo rashladiti.
  10. Na tacnu staviti jednu polovinu biskvita, premazati ga crvenim kremom, a zatim žutim kremom.
  11. Preko žutog krema ide tanki sloj čokoladnog preliva (razmažite kasikom), pa sve skupa ponoviti. Na kraju šlag i dekoracija.
  12. Dobro rashladiti (najbolje preko noći) i uživati u svakom zalogaju.

Za ovaj recept nema komentara, ostavite komentar prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na sajtu izražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove web portala. Članovi su dužni da se uzdrže od bilo kakvog uvredljivog sadržaja, psovki, kao i svakog drugog neprimerenog sadržaja. Zadržavamo pravo da svaki uvredljivi sadržaj obrišemo bez najave i upozorenja.

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja za ostavljenje komentara *

*
*

*