Punjene bundevice i paprike

Vreme pripreme
120 min
Vreme kuvanja
90 min
Težina pripreme
srednje
Serviranje
4 osobe
Vrsta obroka
Ručak
Postavio
Postavljeno
1 srednja
bundevice
1 kg
mleveno meso
4 kašika
Pirinča
3 glavica
Crni luk
2 po ukusu
biber
2 kaščica
Mlevena začinska paprika - Horgoška paprika
1 po ukusu
So
1 kom.
jaje
Punjene bundevice i paprike

Vrlo ukusno vojvodjansko jelo.

  1. U dublju posudu (serpu) stavimo pola varjace masti, 2 glavice crnog luka (iseckano), malo se proprzi, dodamo meso, so, biber i mesamo da ne zagori.
  2. Kad je meso uprzeno dodamo oprani pirinac i samo jos malo izmesamo, dodamo horgosku sitnu papriku i promesamo. U to dodajemo 2 jajeta brzo izmesamo i fil je spreman.
  3. Kad je meso uprzeno dodamo oprani pirinac i samo jos malo izmesamo, dodamo sitnu horgosku papriku i promesamo. U to dodajemo 2 jajeta brzo izmesamo i fil je spreman.
  4. Punimo napravljenom smesom paprike i bundevice i stavljamo u dublju serpu.
  5. Nalivamo sa slanom vodom i stavljamo celerovog lisca.
  6. Potom nalivamo paradajz sok da otprilike prekrije bundevice i stavljamo da se kuva.
  7. Gotovo je kad su bundevice i paprike omeksale.
  8. Gotovo jelo serviramo bez ikakve salate i priloga.

2 comments

  1. radicat@teamnet.ws rekao je октобар 4, 2017 Одговори
    Mialim da je ovo jelo za jeseane dusu dalo.
  2. radicat@teamnet.ws rekao je октобар 4, 2017 Одговори
    U naslovu umesto Pene bundevice i paprike treba da pise Punjene bundevice i paprike

Оставите одговор

Napomena: Komentari na sajtu izražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove web portala. Članovi su dužni da se uzdrže od bilo kakvog uvredljivog sadržaja, psovki, kao i svakog drugog neprimerenog sadržaja. Zadržavamo pravo da svaki uvredljivi sadržaj obrišemo bez najave i upozorenja.

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja za ostavljenje komentara *

*
*

*