Pita sa piletinom

Vreme pripreme
30 min
Vreme kuvanja
30 min
Težina pripreme
lako
Serviranje
6 osobe
Vrsta obroka
Večera
Postavio
Postavljeno
500 gr
kore za pitu
1 glavica
Crni luk
5 kom.
Krompir
1 kom.
Pileće belo meso
3 kom.
Jaja
100 ml
Ulje
2 šaka
susam
Pita sa piletinom

Kada pecete pile za rucak i preostane belo meso evo ideje kako od njega napraviti ukusnu veceru

  1. Skuvati pileće grudi pa kada se ohladi sitno iseckati. Iseckati sitno i crveni luk. Krompir oprati i skuvati u ljusci. Kada se ohladi izrendati ga na krupno rende.
  2. U tiganj sipati malo ulja pa dodati luk. Zatim dodati seckano meso i rendani krompir. Začiniti prema ukusu (so, biber), pržiti oko pet minuta da se sve lepo ujednači.
  3. Uzeti jednu koru, premazati je uljem pomoću četkice, preko nje staviti drugu koru, opet je malo premazati uljem pa rasporediti malo pripremljenog nadeva. Postupak ponavljati i stavljati nadev na svaku drugu koru. Kada se utroši sav materijal na zadnju koru ne stavljati nadev.
  4. Jaja izmutiti i dodati ostatak ulja. Pitu oštrim nožem iseći na parčiće željene veličine. Preliti pitu umućenim jajima i uljem, posuti malo susama pa ostaviti u frižideru da odstoji dva sata.
  5. Nakon toga staviti pitu da se peče u zagrejanu rernu oko 40 minuta.

Za ovaj recept nema komentara, ostavite komentar prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na sajtu izražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove web portala. Članovi su dužni da se uzdrže od bilo kakvog uvredljivog sadržaja, psovki, kao i svakog drugog neprimerenog sadržaja. Zadržavamo pravo da svaki uvredljivi sadržaj obrišemo bez najave i upozorenja.

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja za ostavljenje komentara *

*
*

*