- Vreme pripreme
- 30 min
- Vreme kuvanja
- 30 min
- Težina pripreme
- lako
- Serviranje
- 6 osobe
- Vrsta obroka
- Večera
- Postavio
- Postavljeno
- фебруар 8, 2018
- 500 gr
- kore za pitu
- 1 glavica
- Crni luk
- 5 kom.
- Krompir
- 1 kom.
- Pileće belo meso
- 3 kom.
- Jaja
- 100 ml
- Ulje
- 2 šaka
- susam

Kada pecete pile za rucak i preostane belo meso evo ideje kako od njega napraviti ukusnu veceru
- Skuvati pileće grudi pa kada se ohladi sitno iseckati. Iseckati sitno i crveni luk. Krompir oprati i skuvati u ljusci. Kada se ohladi izrendati ga na krupno rende.
- U tiganj sipati malo ulja pa dodati luk. Zatim dodati seckano meso i rendani krompir. Začiniti prema ukusu (so, biber), pržiti oko pet minuta da se sve lepo ujednači.
- Uzeti jednu koru, premazati je uljem pomoću četkice, preko nje staviti drugu koru, opet je malo premazati uljem pa rasporediti malo pripremljenog nadeva. Postupak ponavljati i stavljati nadev na svaku drugu koru. Kada se utroši sav materijal na zadnju koru ne stavljati nadev.
- Jaja izmutiti i dodati ostatak ulja. Pitu oštrim nožem iseći na parčiće željene veličine. Preliti pitu umućenim jajima i uljem, posuti malo susama pa ostaviti u frižideru da odstoji dva sata.
- Nakon toga staviti pitu da se peče u zagrejanu rernu oko 40 minuta.
Za ovaj recept nema komentara, ostavite komentar prvi!