Puz pica

Vreme pripreme
20 min
Vreme kuvanja
15 min
Težina pripreme
srednje
Serviranje
4 osobe
Vrsta obroka
Večera
Postavio
Postavljeno
20 kašika
Brašna
20 gr
kvasac
3 kašika
Ulje
1 kaščica
So
150 ml
mlake vode
2 kom.
viršle
200 gr
kackavalj
1 malo
Maslina bez koštica
1 malo
kukuruz secerac
100 ml
Kečap
100 gr
domace kobasice
Puz pica

Kada pozelite da napravite nesto drugacije,ali opet jednako ukusno kao sto vasa deca najvise vole …a to je pica …samo u malo drugacijem izdanje

  1. U 50 ml vode staviti šećer pa izmrviti kvasac. Ostaviti ga da uskisne. U posudu za mešenje staviti brašno, so i ulje. Dodati nadošli kvasac i ostatak vode. Ako je potrebno dodati još malo vode i umesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke. Ostaviti ga na toplom da naraste. Kada se testo udvostruči razviti ga oklagijom pa ga iseći na trake
  2. Svaku traku uvijati dlanovima formirati "glistu"od testa. U podmašćenu tepsiju uvijati "gliste"od testa u krug.
  3. Preliti kečapom i redjati između redova po želji iseckane viršle, kobasice, papriku sir, masline, kukuruz itd..
  4. Staviti picu da se peče oko 20 minuta na 200 stepeni.

Za ovaj recept nema komentara, ostavite komentar prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na sajtu izražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove web portala. Članovi su dužni da se uzdrže od bilo kakvog uvredljivog sadržaja, psovki, kao i svakog drugog neprimerenog sadržaja. Zadržavamo pravo da svaki uvredljivi sadržaj obrišemo bez najave i upozorenja.

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja za ostavljenje komentara *

*
*

*