Slane krofne

Vreme pripreme
60 min
Vreme kuvanja
20 min
Težina pripreme
srednje
Serviranje
8 osobe
Vrsta obroka
Večera
Postavio
Postavljeno
1 kg
baren krompir
1 kom.
jaje
200 gr
dimljena prsuta
1 kaščica
So
100 gr
Margarin
1 kom.
kvasac
100 ml
mlaka voda
1 kaščica
Šećer
500 gr
Brašno
500 ml
Ulje
Slane krofne

Ako vam preostane pire krompira od rucka ovo je odlicna ideja kako da ga iskoristite za veceru,a mozete jednostavno da napravite pire krompir dodate ostale sastojke i dobijete bas ukusne krofne.

  1. Krompir očistiti pa staviti da se kuva. Kada je skuvan, ispasirati ga, dodati 100 g margarina pa sve lepo sjediniti. Izmrviti kvasac, dodati kašičicu šećera pa preliti sa mlakom vodom i ostaviti da nadođe. Nadošli kvasac sjediniti sa pire krompirom, dodati so, jaje, iseckanu pršutu i postepeno dodavati brašno. Umesiti testo pa ga ostaviti na toplom mestu da naraste.
  2. Kada testo naraste razvući ga oklagijom debljine prsta. Čašom ili modlom vaditi krugove.
  3. Ostaviti ih jos deset minuta da odmore, a za to vreme pripremiti ulje za prženje. Pržiti krofne dok ne porumene, a onda ih izvaditi na papirni ubrus.

Za ovaj recept nema komentara, ostavite komentar prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na sajtu izražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove web portala. Članovi su dužni da se uzdrže od bilo kakvog uvredljivog sadržaja, psovki, kao i svakog drugog neprimerenog sadržaja. Zadržavamo pravo da svaki uvredljivi sadržaj obrišemo bez najave i upozorenja.

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja za ostavljenje komentara *

*
*

*