Slatko od dunja

Vreme pripreme
20 min
Vreme kuvanja
90 min
Težina pripreme
lako
Serviranje
8 osobe
Vrsta obroka
Dezert
Postavio
Postavljeno
700 gr
Očišćene dunje
1 kg
Šećer
7 dl
Vode
1 kesice
Limuntus
Slatko od dunja

Prelepog ukusa, mirisa ali i prelepo izgleda

  1. Dunje oljuštite i očistite od semena, stavljajte ih u vodu u kojoj ste otopili 1 kesicu limuntusa. Očišćene dunje isecite na kocke željene veličine i ostavite u toj vodi da odstoje petnaestak minuta. Za to vreme stavite veću šerpu sa šećerom i vodom na vatru. Kada voda počne da vri i šećer se otopi, rešetkastom kašikom vadite dunje i spuštajte ih u sirup.
  2. Ja sam u šerpi od 20 litara kuvala dve mere odjednom Važno je da se kockice dunja ne dodiruju. Zato je potrebna veća šerpa. Slatko kuvajte sve dok se sirup ne napravi kao med, kao kod svakog slatka, povremeno skidajte kašikom penu sa slatka
  3. Kada je slatko kuvano, sklonite šerpu sa vatre i sipajte toplo slatko u sterilisane tople teglice. Zatvorite tegle, ostavite da se ohladi, hladno slatko ostavite na stalno mesto boravka.

Za ovaj recept nema komentara, ostavite komentar prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na sajtu izražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove web portala. Članovi su dužni da se uzdrže od bilo kakvog uvredljivog sadržaja, psovki, kao i svakog drugog neprimerenog sadržaja. Zadržavamo pravo da svaki uvredljivi sadržaj obrišemo bez najave i upozorenja.

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja za ostavljenje komentara *

*
*

*